top of page

Woerkumer Bierproeverij in de Arkade

Wat fijn dat je naast een heerlijk stukje roeien, ook voor een smakelijk uitje in Arkade terecht kunt. Vrijdag 14 juni was daar de Woerkumer Bierproeverij. Een mooie gelegenheid om de verschillende Woerkumer bieren te proeven en ondertussen wat te leren over de geschiedenis van Woerkum, Altena en bier en dan met name wat die drie met elkaar verbindt. Leden en niet-leden zijn welkom, ik ben daar met wat vrienden eens van gaan genieten.


Er kwamen 5 verschillende Woerkumer bieren aan bod, (even uit mijn hoofd, het is al even geleden…): Woerkums Blondje, Abdij – Bruin, Woerkumse Witte, Tripel Blonde en de Meergranen Bock. Op een scorelijst kun je een score geven wat betreft smaak, nasmaak, kleur, enzovoorts. Erg leuk om zo eens een bier te ontleden en er achter te komen wat je er nou zo lekker aan vind, of juist niet. Tussen de verschillende bieren door werden heerlijke hartige hapjes aangeboden, een erg lekkere afwisseling.


Tijdens het proeven wisten Ronald en Annemieke leuke weetjes te vertellen over de achtergrond van bier in het Land van Altena en met name Woerkum. Te veel om hier allemaal op te noemen, maar wel na te lezen op de website van hopvanaltena.nl. Het blijkt dat we op grond wonen waarop hop erg goed gedijt, met als gevolg het oprichten van meerdere hophoven in gemeente Altena. Dit is wat Altena verbindt, hopelijk komen hier weer heerlijke ‘Altena Bieren’ uit voort die we zeker eens moeten proeven in Arkade! Wat ons betreft voor herhaling vatbaar. En fraai om te weten dat Woerkum in het verleden (en wellicht de toekomst?) een rol van betekenis heeft gespeeld in het brouwen van bieren.Proost!

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page