Wat gebeurt er bij het Jeugdzeilen?

Het Jeugdzeilen binnen de WSV Woudrichem is nog niet eerder zo populair geweest. In 2018 hebben we de grens van meer dan 50 kinderen die bij ons zeillessen volgen, doorbroken. De kinderen komen uit de hele regio, de meesten uit het Land van Altena, maar sommigen ook van daarbuiten. In een flink aantal gevallen gaat het om (klein)kinderen van ligplaatshouders uit de jachthaven of van roeiers, maar ook kinderen van wie de ouders geen lid zijn, melden zich, vaak door mond-en-mond reclame, in grote getale aan. Kijk ook op Facebook voor een impressie van het jeugdzeilen!

De data voor het zeilseizoen 2019 zijn:

• Zwembadles op vrijdag 14 juni van 19 tot 20:30 uur – in Aqua Altena; verplicht voor beginnende kinderen (CWO1), facultatief voor anderen

• Lessen vóór de vakantie: op zondag 16, 23 en 30 juni, en 7 en 14 juli

• Kamp: weekend van 7 en 8 september

• Lessen na de vakantie: 1, 15, 22 (Q-cup ? – in principe gaan we er weer voor), 29 september, 6 oktober (diploma-les)

• Optioneel: Jeugd Blauwe Wimpel wedstrijd in Gorinchem: 13 oktober

Optimisten: We gaan weer in 3 groepen zeilen, ingedeeld per niveau (CWO1/CWO2/CWO3).

Kielboten: Dit jaar gaan we geen CWO3-opleiding doen: we hebben geleerd dat het lastig is op ons vaarwater en met onze gebruikelijke windcondities te voldoen aan alle eisen, waardoor het halen van een diploma bijna onmogelijk is.

Kinderen die een kielboot zeilen, kunnen op Pinksterzondag en -maandag meedoen aan zeilwedstrijden die we samen met WV De Merwede en WZV Trident (Wijk en Aalburg) organiseren op de Afgedamde Maas. Vorig jaar deden ruim 40 zeilboten mee aan dit geslaagde evenement. Meer informatie over het programma is al te vinden op de website van WZV Trident.

Goed nieuws is dat een aantal ouders zich heeft gemeld om mee te gaan draaien met de groep instructeurs. Ook zal er komend jaar waarschijnlijk weer, parallel aan de lessen, een instructeurscursus worden gehouden, zowel voor beginnende als de bestaande instructeurs.

Ook dit jaar geldt weer voor iedereen die zich aanmeldt het jeugdzeilreglement