Wat gebeurt er bij het Jeugdzeilen?

Het Jeugdzeilen binnen de WSV Woudrichem is enorm populair; vorig jaar hebben we, rekening houdend met alle corona-maatregelen, met ongeveer 40 kinderen gezeild.

Met zeilen ben je buiten, je hoeft er niet ver voor naar het buitenland, en je bent – afgezien van de andere boten om je heen - alleen (in een Optimist), of alleen of met z’n tweeën in een Laser. Hierdoor zijn de corona-risico’s heel goed in de hand te houden. In de kielboten zit je met z’n vieren met instructeur: vorig jaar mocht dat pas na de zomervakantie. Dit jaar hopen we al in juni weer te kunnen starten met kielbootzeilen, maar dat is nu nog onder voorbehoud.

De kinderen komen uit de hele regio, de meesten uit het Land van Altena, maar sommigen ook van daarbuiten. In een flink aantal gevallen gaat het om (klein)kinderen van ligplaatshouders uit de jachthaven of van roeiers, maar ook kinderen van wie de ouders geen lid zijn, melden zich, vaak door mond-en-mond reclame, in grote getale aan. Kijk ook op Facebook voor een impressie van het jeugdzeilen!

De les bestaat altijd uit een combinatie van theorie en praktijk, waarbij plezier op en rond het water voor ons heel belangrijk is.

De Optimisten zeilen van 9 uur tot 10:30 uur. Er is een vroege Lasergroep van 9:45 tot 11:15 uur, en een late Lasergroep van 11:45-13:00 uur. En de kielboten varen tussen 11:00 en 12:45 uur.

De (voorlopige) data voor het zeilseizoen 2021 zijn:

• Zwembadles op vrijdag 11 juni van 19 tot 20:30 uur – in Aqua Altena; verplicht voor beginnende kinderen (Optimist CWO1)

• Lessen vóór de vakantie: op zondag 13, 20 en 27 juni, en 4 en 11 juli

• Kamp: weekend van 27 en 28 augustus

• Lessen na de vakantie: op zondag 5, 12, 19 en 26 september, en 4 oktober.

Let op dat er voor de laatste les waarschijnlijk een aangepast tijdschema zal gelden: we willen dan met z’n allen op een ludieke manier afsluiten.

Naast deze lessen doen we mogelijk ook nog mee, op vrijwillige basis, aan wedstrijden in of met de jeugdzeilverenigingen van Gorinchem en Wijk en Aalburg.