top of page

Boten jeugdzeilen

De eerste boot om in te leren zeilen is voor de meeste kinderen over de hele wereld de Optimist. In deze kleine boot leer je, weliswaar met een groep anderen, in je eentje zeilen! Instructeurs blijven altijd vlakbij in een begeleidingsboot om je te helpen. De meeste kinderen varen een jaar of vier in de Optimist. Binnen onze vereniging hebben we er een stuk of 15.

 

Nieuw sinds 2020 is dat je daarna, of als je nog geen ervaring hebt maar al wat ouder bent, kan doorgroeien in een Laser Pico of in een nog iets grotere Laser-2: snelle, sportieve boten met een grootzeil en fok: je vaart alleen of met z’n tweeën, maar natuurlijk ook weer begeleid door motorboten.

 

Voor de oudere kinderen die graag samen willen zeilen (en “chillen”), geven we ook les in kielboten: je vaart dan met z’n vieren, waarbij de gezelligheid een belangrijk aspect is. We zeilen met Valken en soortgelijke open kielboten.

Samengevat:

  • Vanaf 8 jaar kan worden gezeild in een Optimist. Er is een beginnerscursus (CWO1), een vervolgcursus (CWO2) en een gevorderde cursus (CWO3). 

  • Tot ongeveer 14 jaar kan prima in een Optimist worden gezeild, daarna wordt het tijd om over te stappen in een andere boot. Bijvoorbeeld in de snellere zwaardboot. WSV Woudrichem beschikt over Lasers Pico en Lasers 2. We geven in deze boten les op niveau 1 en 2. Kinderen die al 12 jaar zijn kunnen ook met zeilen beginnen in dit boottype.

  • Ten slotte verzorgen we zeillessen in kielboten (polyvalken). In de kielboot zitten maximaal 4 kinderen bij elkaar, samen met een instructeur. In deze boot staat samenwerken en (gezellig) met elkaar zeilen centraal. Met de kielboot kunnen ook wat grotere tochten worden gevaren, bijvoorbeeld naar Gorinchem. De minimum leeftijd voor zeilen in een kielboot is 12 jaar. Ook hier wordt lesgegeven op 2 niveaus (CWO1 en CWO2).

Volg ons op facebook: Jeugdzeilen Woudrichem

jeugdzeilen2.jpg
bottom of page