top of page

Vitalis en Tweede slag om Willemstad

Vitalis had voor 2019 een ambitieus roeiprogramma uitgezet. Druk maar haalbaar met een uitgebalanceerd trainingsprogramma, sportdieet, voedingssupplementen, en spirituele trainingsbegeleiding. Op het programma 17 augustus 2019 de 2e slag om Willemstad. Doel was minimaal verbeteren van onze tijd (1:35:13) uit 2018. Initieel zouden we roeien met beproefde bezetting: Goof, Arie, Luuk, Ton en Wouter. Echter weinig zaken gaan als gepland! Door wat tegenslag met gezondheid, moest Goof, onze inspirator en geestelijk leider, afhaken vlak voor D-day. Ton ronselde Wout Viveen, doorgewinterde roeier, om Goof te vervangen.


Op de racedag 08:30 verzamelen bij Arkade om de boten klaar te maken voor vervoer. Drie teams van de club deden dit jaar mee! Goed voor de organisatoren van 2e slag om Willemstad, want een behoorlijk aantal boten had afgezegd. Rond 10:00 vertrek naar Willemstad. Luuk als onze vaste chauffeur en boottrailer trekker. Donkere luchten met kans op regen! Na een voorspoedige reis naar Willemstad ( gewoon in Noord Brabant😉), boten te water gelaten evenals de roeiers door een zomerse plensbui! Mocht de pret niet drukken! Boten afgemeerd in de haven en op naar de koffie met appeltaart, geanimeerd palaver in de tent en wachten op startsein. Goof, onze geblesseerde virtuele roeier, via de app op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.


Enige verwarring bij de starter, bij het afroepen van de boten en bemanning. Zelfde parcours als in 2018. Mooi, goed vergelijkbaar met tijd in 2018 dus! Haven uit voor onze 12 km. Na ronden van de keerboei, aanwakkerende wind en gebruikelijke geanimeerde discussie over de te varen koers, recht op de haven af. Net voor de grote bui binnen. Ons doel sneller dan in 2018 gehaald; bijna 5 minuten van onze tijd afgesnoept (1:31:33). Geen prijs voor Vitalis maar wel voor de gemengde boot van de WSV (1:22:07). Leuk feestje gevierd, goede band uit Breda en lekkere roeiersmaaltijd, en uit volle borst meegezongen. Een gezellige sportieve dag, voor herhaling vatbaar in 2020. Met voldaan gevoel terug naar Arkade. Onze veilige haven!

Vitalis 2019


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page