top of page

SkiffieWorlds door de ogen van..

Bijgewerkt op: 24 okt. 2019

Er is een gezegde "Veel beekjes maken één groot water" Dit betekent dat vele kleine dingen samen tot iets groots leiden." Dit is, voor mij, eigenlijk Skiffieworlds 2019 in een notendop.

Skiffieworlds was voor mij extra "bijzonder". Maandenlang naar uit gekeken samen met mijn roeimaatjes. Trainen, vluchten boeken, tent regelen en plannen maken..

En dan begin december, spat mijn bubbel uit elkaar als een zeepbel. Ik word ziek, beland in het ziekenhuis en krijg de diagnose MS. De dagen die volgen, hoop ik (tegen beter weten in) dat iemand een hele slechte grap met me uit haalt en dat de neuroloog niet goed heeft gekeken. Maar langzaam komt het besef dat ik echt niet meer kan deelnemen aan de Skiffies, en dat komt heel hard aan.


Na lang nadenken en overleggen met mijn arts en het thuisfront, heb ik besloten om toch naar Schotland te gaan. Niet meer als actieve roeier, maar als supporter en als onderdeel van de organisatie.


En dan op 7 juli is t eindelijk zover..

Visualiseer dit: een week lang kamperen in een regenachtig en koud Schotland op een rugbyveld. Een veld vol tenten, rumoer, dixies, sanitair gebouwen, hot-tubs en een heleboel roeiers. Eén grote, gezellige en goed georganiseerde chaos. Met als middelpunt de vijfsterren kook-/eettent van Martin en Linda, inclusief Martins masterpiece, tada, het oplaadpunt voor 20 mobieltjes tegelijk. @Martin ik zou er patent op aanvragen 😉.

Even acclimatiseren aan het heerlijke Schotse weer en dan barst die maandag het racegeweld in Stranraer los. De week die volgt wordt een aaneenschakeling van emoties, met prachtige en zware races in soms bizarre wateromstandigheden. Het volgen vanaf het strand ging gepaard met verrekijkers en zelfs via een live whatsapp beeldverbinding met een thuis achtergebleven roeier. En wat was het spannend... Het was even wachten op het eerste eremetaal ... maar al het harde werken, de tomeloze inzet tijdens alle trainingen bleken niet voor niets! Twee bronzen medailles, één zilveren en twee gouden medailles hebben we in ontvangst mogen nemen! Oprecht een prestatie van formaat!


Zoals ik al schreef was het voor mij persoonlijk een zeer heftige week, zowel op fysiek vlak als op emotioneel vlak. Achteraf blijkt het een grote stap in mijn eigen acceptatieproces geweest. Een week van teamspirit, saamhorigheid, ontspanning, nieuwe vriendschappen en heel veel mooie momenten. Teamsport verbindt en verbroedert, dat heb ik tijdens deze Skiffies wel ervaren.

Mijn memorybox is verder gevuld met mooie herinneringen. De kers op de taart kwam de week erna. Tijdens de huldiging door de wethouder van der Ven van de Gemeente Altena op de Arkade, kreeg ik van één van de medaillewinnaars haar medaille overhandigd. Een bijzonder gebaar, dat ik niet snel zal vergeten!




Ik ben trots dat ik onderdeel van deze Woudrichemse roeifamilie mag zijn!

Sportieve groet,

Lianne

136 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page