top of page

Roeikalender 2021

Bijgewerkt op: 3 mrt. 2021

Bij het opstellen van onze nieuwe evenementen kalender voor 2021 realiseer ik me dat we afgelopen seizoen een hoop gemist hebben. Covid-19 was de oorzaak van veel afgelaste wedstrijden en roeitochten. Pas na de zomer konden we nog even de wedstrijdspanning ervaren tijdens de Castle to Crane Five miles from home, wedstrijd op de Maas, Vechten op de Vecht, de Veerse meren race en de Zwarte Water Race. De Waaltocht kon nog net doorgaan en enkele teams hebben o.a. de Elfstedentocht, de IJssel en Harlingen-Terschelling geroeid.We hopen op een voorspoediger 2021 maar moeten ons realiseren dat ook dit jaar veel evenementen onder voorbehoud zullen zijn. Laten we optimistisch blijven en zorgen dat we gezond en wel komend jaar de kalender geheel kunnen afwerken.

De samenstelling van de evenementen werkgroep is gewijzigd. Met dank aan Stefan Alderhout voor zijn bijdrage en organisatietalent de afgelopen jaren en Kees van Vugt voor de ondersteuning voor, tijdens en na menig geslaagd evenement. We mogen hopelijk nog af en toe een beroep op ze doen.


Welkom Nelleke Visser en Raquel Gonzalez de Baigorri die samen met mij, Emiel Versluis de werkgroep voortzetten. Met nieuwe energie gaan we komende tijd een aantal leuke uitdagingen toevoegen aan de toch al overvolle agenda. Kortom, zet alle data in je agenda en geef je snel op voor tal van mooie tochten en wedstrijden. Opgeven? Kijk verder voor de spelregels.


Ook voor het nieuwe jaar geldt; wacht niet te lang met inschrijven, uiterlijk 1 maart zou fijn zijn voor de planning.


Kalender evenementen / roeiwedstrijden 2021

(P = prestatie, R = recreatief) (FSN Federatie Sloeproeien Nederland*)


· 3 april 13e Vechten op de Vecht FSN (P) 11km, ond. Ned. Kamp. St. Ayles

· 10 april Voorjaartocht WSV Woudrichem (R)

· 16-18 april Five miles from home (R/P)

· April-oktober Rowaround Scotland 2021 SCRA (R/P)

· 8 mei 5de memorial regatta Rotterdam (P) 16,65km

· 15-16 mei (inter)nationale Altena Regatta (R/P)

· 16 mei Du Golfe du Morbihan (R/P)

· 23 mei 46e Vogalonga Venetië (Roeiwedstrijd Italië) (R)

· 4-6 juni Five miles from home (R/P)

· 12 juni 14de Kaagrace Warmond (P) 15km, ond. Ned. Kamp. St. Ayles

· juni Emissievrije roeitocht (R)

· 26 juni 4e Slaag op Moojer Moas FSN (P) 18-20km

· 10-12 juli Five miles from home (R/P)

· 16/17 en 18 juli Ullapool (herkansing 10 jubileum) Regatta 2K (R/P) (Jeugd)

· ? aug Stanford Lough, Skiffiefest Regatta 2k (P) (Jeugd)

· 28-29 aug KEESRACE (All)

· 4 sept 6e Maasrace Rotterdam (P) 18km

· 11 sept 3e slag om Willemstad FSN (P) 12km

· 11 sept 21e Zwarte Water Race Zwartsluis FSN (P) 15km, ond. Ned. Kamp. St. Ayles

· 11 sept Castle to Crane River Clyde 13 miles (P)

· 18 sept 20e Veerse Meer Sloepenrace FSN (P) 18km ond. Ned. Kamp. St. Ayles

· 25 sept 34e Great River Race Londen (R-P) 33km

· 9 okt Herfsttocht WSV Woudrichem (R)

· 27 nov Rondje Altena WSV Woudrichem (R)


Aanmelden


Per mail naar evenementen-roeien@wsv-woudrichem.nl, met vermelding van het evenement en je naam en telefoonnummer.

Of via een Whats-app naar Emiel (06 51791185). Je wordt dan na bevestiging deelname in een Whats-app groep van het betreffende evenement opgenomen. Nadere informatie wordt in de Whats-app gemeld en vragen worden beantwoord voor alle leden in de groep.


Met uitzondering van de nieuwjaarsrace, de voorjaars- en de herfsttocht * adviseren we je om in te schrijven met een team. Heb je geen compleet team, doe dan een oproep in de ‘Wie roeit mee” of ‘Wie traint mee” app. De evenementencommissie stelt behalve bij bovengenoemde evenementen zelf geen teams samen,. De evenementencommissie faciliteert, adviseert en kijkt naar evenredige verdelingen en toewijzingen van boten. De Evenementencommissie rapporteert aan de roeicommissie.


Ook als je met een team deel zou willen nemen aan een andere tocht of wedstrijd kun je dat bij de evenementencommissie aanmelden. We kijken dan of de tocht/wedstrijd geschikt is voor onze boten en of er een boot gereserveerd kan worden.

Suggesties en ideeën over andere evenementen – wedstrijden en toertochten mogen altijd ingediend worden. Mail naar evenementen-roeien@wsv-woudrichem.nl


Spelregels:


1. Bij opgave voor een evenement wordt je in een whatsapp-groep opgenomen. Dit is nog geen garantie voor definitieve deelname. De evenementen werkgroep bepaald bij overschrijving a.d.h.v. voorschriften de deelname.


2. Bij deelname aan een evenement of een eigen lange roeitocht* (ten minste 1 dag) draag je standaard een vergoeding bij voor de roeiclub, dit is naast de eventuele andere kosten voor het evenement.

Jeugd tot 18 jaar gratis

1-3 dagen €5,00

4-6 dagen €10,00

7 of meer dagen €15,00.

* eigen lange roeitocht houdt in: een roeitocht/training waarbij de boot niet roeiend vertrekt of aankomt in Woudrichem ongeacht de duur.


3. Bij ieder evenement verwachten we 1 teamleider (chef de mission) die als aanspreekpunt fungeert. Deze heeft de verantwoordelijkheid voor het door de vereniging beschikbaar gestelde materieel. De teamleider doet de inschrijving, int het geld en rapporteert aan de evenementenwerkgroep.


4. Iedere deelnemer is lid van het team en dus ook mede aansprakelijk voor het behoud van het materieel van de vereniging. Kosten voor eventuele schade of verlies van deze eigendommen worden dan ook afgedragen door alle deelnemers.


Uitleg afkortingen:


P = prestatie: Voor een race >10km is het zaak om goed voorbereid aan de start te verschijnen, Train regelmatig op lange afstand roeien, zorg voor een goede conditie en techniek. (indicatie: op en neer naar de sluis is 7km, de Merwedebrug op en neer is 10km) Afhankelijk van de wedstrijd kan er wel/niet gewisseld worden.

Voor 2K wedstrijden betekent dit het trainen op de korte baan (groene boei haven - 2e groene boei (na De Klerk) en terug is +/-2km) Techniek en conditie zijn heel belangrijk.

Vaak worden de wedstrijden ingedeeld in Dames en Heren teams (mixed teams en leeftijdscategorieën kennen we in Nederland niet, bij St. Ayles Skiff wedstrijden (in het buitenland) wel)

R = recreatief: Dit zijn veelal korte of langere toertochten, enig uithoudingsvermogen is een pré. Er kan regelmatig gewisseld worden.

P/R: Dit evenement leent zich zowel voor de recreatieve als de sportieve roeier. (de GGR wordt geroeid door teams die een prestatie willen leveren, maar ook door teams die willen genieten van de hele happening)


Uitleg roeiorganisaties

* De Federatie Sloeproeien Nederland (FSN) is in 1991 opgericht door de sloeproeiteams die destijds in Nederland actief waren en welke streefden naar een eenheid binnen het sloeproeien.


Het ledenbestand van de federatie bestaat momenteel uit ruim 130 verenigingen met daarbij bijna 250 roeisloepen. Daarnaast zijn ook de wedstrijdorganisaties lid van het FSN. Totaal zijn er 21 organisaties waarvan er 19 actief jaarlijks een wedstrijd organiseren. Elk roeiteam en elke organisatie kan lid worden van de FSN wanneer zij instemmen met de regels welke door de jaarvergadering jaarlijks worden goedgekeurd. De federatie heeft tot doel het bevorderen van de sloeproeisport in het algemeen en tracht dit doel te bereiken door coördinerend en ondersteunend op te treden tussen de leden onderling en tussen de leden en de comités en wedstrijdorganisaties.


De FSN organiseert het Nederlands Kampioenschap Sloeproeien, en geeft voorlichting en adviezen. Daarnaast worden voorwaarden tot stand gebracht om aan wedstrijden deel te nemen. Mede door participatie in de Sleep- en Keurcommissie Sloeproeien wordt een eenduidig handicapsysteem onderhouden. Tevens heeft de FSN rekensoftware ontwikkeld voor het berekenen van de wedstrijduitslagen.


De DARA (Dutch St. Ayles Skiff Association) is eind 2019 opgericht. Dit is de landelijke overkoepelende belangenvereniging voor alle clubs die een St. Ayles Skiff ter beschikking hebben. De DARA beheert het NL scheepregister en geeft volgnummers uit. Het bewaakt de klasse regelementen. De DARA kan ook wedstrijden organiseren zoals het eventuele aankomende WK in 2022.


Doelstelling voor 2021 is een betere intergratie cq samenwerking met de FSN op het gebied van wedstrijden. Het regelmatig buiten mededinging meedoen aan FSN wedstrijden kan meer gestructureerd plaatsvinden en er wordt een NL kampioenschap St. Ayles Skiff aan gekoppeld.

De DARA wil dit graag ondersteunen door actieve promotie binnen alle St. Ayles Skiff teams in Nederland (en eventueel het buitenland).


Daarnaast kunnen de winnende teams in elke klasse aan het einde van het seizoen een wissel kampioensbeker ontvangen vanuit de DARA. De DARA onderscheidt bij St Ayles Skiffs roeien 3 klassen: Heren, Dames en Mix.


167 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page