top of page

Nederlands kampioenschap St Ayles Skiff roeien 2021

Bijgewerkt op: 7 jan. 2021

Niet eerder is er een Nederlands Kampioenschap St Ayles Skiff roeien gehouden. Maar vanaf dit jaar gaat het gebeuren. Hieronder een uitleg hierover.


Wij van de WSV zijn vooral bekend met het roeien in een St Ayles Skiff, maar in Nederland wordt er veel geroeid in andere sloepen die meestal groter zijn, van ander materiaal of een andere constructie dan de 'onze'. Het sloeproeien in Nederland is verenigd in de overkoepelende belangenorganisatie de Federatie Sloeproeien Nederland (FSN).


Tot op heden doet de St Ayles Skiff tijdens sloeproeiwedstrijden buiten mededinging mee tussen de andere sloepen. Door dit wat anders te organiseren kan er onder andere het Nederlands Kampioenschap St Ayles Skiff aan gekoppeld worden. De Dutch St Ayles Skiff Rowing Association (DARA) wil dit graag ondersteunen door actieve promotie binnen alle St Ayles Skiffs teams in Nederland (en eventueel het buitenland). Aan het einde van het seizoen kunnen de winnende teams bovendien een wisselbeker winnen.


Voor komend jaar heeft de DARA 4 FSN wedstrijden uitgekozen, waar St Ayles Skiff als eenheidsklasse onderdeel van is. Deze wedstrijden van meestal zo’n 15 km en worden in 2 shifts (mannen en vrouwen) geroeid. Ook een mix team kan hier aan deelnemen omdat de roeitijd bepalend is en niet de klasse waar je in roeit.


  • Zaterdag 3 april 2021 Vechten op de Vecht Weesp

  • Zaterdag 12 juni Kaagrace Warmond

  • Zaterdag 11 sept Zwarte meer race Zwartsluis

  • Zaterdag 18 sept Veerse Meer Kortgene

De klassen die DARA onderscheid zijn:

Men, Women en Mix Open

Men, Women en Mix 50+

Bij Mix teams zijn er minimaal 2 roeiende dames.

3 van de 4 wedstrijden tellen mee voor het Nederlands kampioenschap. De beste uitslagen worden hiervoor gebruikt.

Winnaars krijgen 5 punten. Nummer 2 krijgt 3 punten en nummer 3, 1 punt.


Wedstrijdcoördinatie vanuit de DARA : Stefan Alderhout 06-51053564

133 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page