Hout vs Staal

Dit jaar gingen de visserijdagen in afgeslankte vorm op het nippertje door. Een van de leukste onderdelen van dit Woudrichemse festijn bleef gelukkig gehandhaafd: de roeiwedstrijden. Vier dagen lang werden tussen den bol en de kattengracht gevechten gestreden in de stalen vletjes van de scouting over een parcours van ongeveer 200 meter, mét keerpunt.

Kat in’t bakkie voor de roeiers van WSV Woudrichem zou je denken, maar niets was minder waar. De roeiers hadden nog nooit eerder een tegenstander gehad van een zwaarder kaliber, namelijk zichzelf. Waar de st. Ayles skiff voor de meeste roeiers aanvoelt als een warm bad, was het in de boten van de plaatselijke zeeverkenners duidelijk even wennen. Een zware boot, korte riemen en af en toe toch even schrikken dat er ineens iemand naast je zat op het bankje. Kortom een uitdaging!Uiteraard was onze WSV goed vertegenwoordigd en werd de strijd aangebonden tegen ploegen (rechtstreeks?) uit het café, de ijssalon en natuurlijk de roeiers van de scouting. Ondanks de ‘learning curve’ bleven onze teams de andere ploegen bij alle wedstrijden voor, wat uitmondde in finales tussen WSV-roeiers. In de herenklasse ging de overwinning naar de Batavieren en in de helemaal nieuwe genderneutrale klasse ging Guys & Dolls de geschiedenisboeken in als winnaar. Die laatste avond bleef het nog lang onrustig bij de feesttent.

De visserijdag komt in deze nieuwe vorm jaarlijks terug op de kalender. Trainen dus!

19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Hellingen

WSV Woudrichem stelt al langere tijd eigenaren van een bootje op een trailer in de gelegenheid om hun bootje via de helling te water te laten. Na het afsluiten van een abonnement ontving men de code v