top of page

de Maasrace in IJsvogelvlucht

De weg naar Maasrace in een vogelvlucht van de IJsvogel

· Uitnodiging lezen voor een race

· enthousiast worden

· Inschrijven

· Intrinsieke motivatie krijgen

· Bezwaren wegwerken

· Steeds meer toenemende teamspirit

· Onze eigen doelen willen halen

· Een niet meer te stoppen enthousiasme

· Op vrijdag 6 september de laatste voorbereidingen met elkaar


En dan is het zover dan is het 7 september en gaan er uiteindelijk 4 boten naar de Maasrace

’s Morgens om 8.00 uur verzamelen bij de Arkade de boten staan klaar en er is nog tijd voor een bakje koffie.

Dan op naar Rotterdam waar we op tijd moeten zijn om de boten te kranen. Voor de IJsvogel een bijzondere ervaring waar zowel zijzelf als de ‘kraners’ met veel plezier aan terug zullen denken. Zeg maar dat het zo z’n voordeel om met 6 vrouwen op pad te zijn.

Dan kan de race zo beginnen zou je denken maar niets is minder waar. Om 11.00 uur tekst en uitleg over de race en intussen wordt het weer er niet beter op regen en wind nemen toe. Om 11.30 uur toch maar de boot in en vanuit de Oude Haven roeien we dan Admiraal naar de Leuvenhaven. Daar is het ronddobberen en wachten tot iedereen achter de startlijn ligt en een prachtig licht/rooksignaal om 13.00 uur het startteken geeft.

Dan breekt het geweld los op de Maas de golfslag neemt toe maar wind en regen nemen af en laat zelfs de zon zich zien. Wat een prachtige ervaring al die boten in al die kleuren. Werkelijk een kleurrijk tafereel tegen een donker kleurende achtergrond.

De IJsvogel heet zich als doel gesteld de race op eigen kracht uit te varen en met zo’n sterk gemotiveerd vrolijk team is daar ook geen twijfel over mogelijk dat dat gaat lukken. We starten achter aan dan zitten we niemand in het vaarwater en kunnen we alleen maar inhalen zonder ingehaald te worden! Dat lukt en wat een race en van begin tot het einde geroeid als of we voor goud gingen en wat ons betreft hebben we dat ook gehaald. De regenboog inspireerde ons bij onze laatste training en ’s ochtends onderweg naar Rotterdam. De regen maakte ons nog meer gemotiveerd dan we al waren en de zon maakte ’s middags de race perfect.

Bij aankomst fijne clubgenoten die ons opwachten en de trailer al klaar hadden gezet zodat wij met boot en al uit het water gehaald werden. Echt super van begin tot het einde!

Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt hartelijk dank daarvoor!

Wij hopen dat de andere teams er net zo van hebben genoten als wij hebben gedaan.

De IJsvogel

(maar vanaf nu “de rooie boeien” verwijzend naar de kleur van onze hoofden van al de inspanning!)


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page