top of page

De eerste filmavond


De eerste filmavond is eigenlijk een beetje spontaan ontstaan, zo ook de keuze van de film voor deze avond.

Laat ik met onze keuze voor de film beginnen, bij mijn leesclub werd gevraagd naar je favoriete boek. Anneke medelezer gaf door dat “an officier and a gentleman” haar favoriete boek was. Ik was verbaasd want laat dat nu mijn guilty pleasure film zijn, en had geen idee dat daar ook een boek over was. En Anneke wist weer niet dat het boek verfilmd was. En nog wel met Richard Gere in de hoofdrol!!! Dus wij waren beide nieuwsgierig naar zowel het boek als de film. Al snel bleek dat het niet om het boek “a officier and gentleman” ging maar het boek “a officier and a spy” zonder Richard Gere…De film “An officer and a gentleman” wordt onze eerste film.

De film gaat over een Amerikaanse jongeman Zack Mayo verbitterd door de dood van zijn moeder, besluit hij een officiersopleiding te volgen op de marinebasis van Port Rainier. Tijdens de bikkelharde opleiding sluit hij vriendschap met Sid Worley, een jongen die in het leger zit om de familietraditie in ere te houden. Ze maken er kennis met Paula en Lynette, twee fabrieksarbeidsters die hopen een officier aan de haak te kunnen slaan om zo te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Uiteraard begonnen we de avond met koffie en zelf gebakken appeltaart, halverwege de film even een korte pauze. Wijntje, borrelnootjes op tafel en weer verder kijken.

Na de film nog wat napraten over in dit geval een toch wel wat verouderde film, maar wel erg romantisch.

Na deze avond kunnen we wel zeggen dat het zeker geslaagd was en dat het voor het winter seizoen ( is wat eerder donker, en is het scherm beter te zien) een leuke en gezellige avond kan zijn.

We willen dit dan ook verder uit gaan breiden. heb je ideeën voor een film laat het ons weten. We hopen snel weer een filmavond te plannen. Hier lees je meer over op de site of op een affiche op de Arkade.

Groeten van de filmcommissie, Christien, Anneke, Teuni en Nelleke

71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page