top of page

Castle to Crane @home

Omdat corona allerlei beperkingen heeft veroorzaakt, zijn het hele jaar diverse evenementen in binnen- en buitenland niet door gegaan. Zo ook de jaarlijkse strijd op de River Clyde in Glasgow. De Castle to Crane.Maar de Schotse organisatie die ook niet op het achterhoofd is gevallen heeft daar wat op gevonden. Iedereen kon roeien op eigen water binnen een tijdsbestek van 48 uur meedoen aan Castle to Crane. En dit dus over de hele aardbol. De afstand is bepaald op 5 mijl. Met een app werden afstand en tijd gemeten, die naar organisatie in Schotland werd gestuurd.


Ook in Woudrichem liep men hier warm voor, mede door enkele enthousiastelingen die de organisatie op wilde pakken. Zo gezegd, zo gedaan! Op Google Maps werd gekeken of we 5 mijl konden uitzetten en na het meten in de praktijk werd duidelijk dat het paste.


De grote dag 19 september 2020, mooi weer!! In totaal zijn 15 ploegen ingeschreven, waarvan 7 op de zaterdag de strijd aangingen. En ondanks de 1,5 meter afstand was er volop gezelligheid.

Ook op zondag 20 september 2020, mooi weer!! Door wat uitvallers en quarantaine verplichtingen verschenen nog 6 ploegen aan de start. Ook vandaag de 1.5 m gezellige sfeer.

De spanning was duidelijk. Natuurlijk wil iedereen goed voor de dag komen met scherpe tijden. En er werd hard geroeid! De snelste tijd in Woudrichem met 00:49:27 werd door de Batavieren Mix Open geroeid. Ze zijn daarmee de snelste op de ranglijst Open Mix St Ayles Skiff overall. Een erg knappe tijd! Met felicitaties!


Na alle inspanningen nog een lekker drankje en afwachten op bericht vanuit de organisatie. Zie hieronder de verwijzing naar totale uitslag. Die kwam eind van de dag.Later bleek dat 2 teams in Ierland wel heel handig gebruik hadden gemaakt van het enorme tij verschil op hun thuiswater en daarmee hele scherpe tijd konden neerzetten. Maar toch hulde voor alle roeiers die toch maar de 5 mijl even “deden”. Op naar volgend jaar 2021.

Groet Martin Kok

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page