Evenementenkalender


De eerste evenementen zitten er al weer snel aan te komen dus graag voor uiterlijk 15 maart reageren. Opgeven kan via evenementen-roeien@wsv-woudrichem.nl of via een whatsapp bericht naar Emiel (06 517 911 85) of Stefan (06 510 535 64).

Als je aanmeldt word je toegevoegd aan de whatsapp-groep van het desbetreffende evenement. Zo blijf je op de hoogte van de voortgang en eventuele mededelingen. Toevoegen aan de whatsapp-groep is echter nog geen garantie voor deelname. We moeten bij te veel deelnemers streng zijn en volgens de voorschriften een selectie maken. Tot op heden is het ons gelukt om iedereen lekker te laten roeien dus we doen ons best.


Kalender evenementen / roeiwedstrijden 2020

(P = prestatie, R = recreatief)

· 4 april 12e Vechten op de Vecht (P)

· 25 april Voorjaartocht WSV Woudrichem (R)

· April-oktober Rowaround Scotland 2020 SCRA (R?/P)

· 5de memorial regatta Rotterdam (R/P)

· 21-23 mei Regatta Woudrichem (R/P)

· 31 mei 46e Vogalonga Venetië (Roeiwedstrijd Italië) (R/P)

· 13 juni 14de Kaagrace Warmond (R/P)

· 13 juni 2de Haal op Gelijk Harderwijk (R/P)

· juni Emissievrije roeitocht Woudrichem-Rhoon visa versa (R)

· 20 juni Broughty Ferry, Dundee Regatta 2K (R/P)

· 27 juni 3e Slaag op Moojer Moas1 (R/P)

· 4 juli 3e Berentocht Sloeproeien (R/P)

· 11 en 12 juli Ullapool (10 jubileum) Regatta 2K (R/P)

· Stanford Lough, Skiffiefest 31,juli, 1 en 2 aug Regatta 2k (P)

· 29 aug 3e slag om Willemstad (R/P) 12km

· 5 sept 33e Great River Race Londen (R-P) 33km

· 19 sept Veerse Meer Sloepenrace (R/P) 18km

· 19 sept Castle to Crane River Clyde 13 miles (P)

· 24 oktober Herfsttocht WSV Woudrichem (R)

· 12 december Serious Request WSV Woudrichem (R)


Aanmelden via evenementen@wsv-roeien.nl

Dus aanmelden voor deelname? Stuur een mail naar evenementen-roeien@wsv-woudrichem.nl, met vermelding van het evenement en je naam. Of stuur een Whats-app naar Emiel (06 51791185) of Stefan (06 51053564). Je wordt dan na bevestiging deelname in een whatsApp groep van het betreffende evenement opgenomen. Nadere informatie wordt in de whats-app gemeld en vragen worden beantwoord voor alle leden in de groep.

Met uitzondering van de voorjaars- en de herfsttocht * adviseren we je om in te schrijven met een team. Heb je geen compleet team, doe dan een oproep in de ‘Wie roeit mee” of ‘Wie traint mee” app. De evenementencommissie stelt behalve bij bovengenoemde evenementen zelf geen teams samen,. De evenementencommissie faciliteert, adviseert en kijkt naar evenredige verdelingen en toewijzingen van boten. De Evenementencommissie rapporteert aan de roeicommissie.

Ook als je met een team deel zou willen nemen aan een andere tocht of wedstrijd kun je dat bij de evenementencommissie aanmelden. We kijken dan of de tocht/wedstrijd geschikt is voor onze boten en of er een boot gereserveerd kan worden.

Suggesties en ideeën over andere evenementen – wedstrijden en toertochten mogen altijd ingediend worden.

mail naar evenementen-roeien@wsv-woudrichem.nl

Spelregels:

Bij opgave voor een evenement wordt je in een whatsapp-groep opgenomen. Dit is nog geen garantie voor definitieve deelname. De evenementen werkgroep bepaald bij overschrijving a.d.h.v. voorschriften de deelname.

Bij deelname aan een evenement draag je standaard €5,00 bij voor de roeiclub, dit is naast de eventuele andere kosten voor het evenement.

Bij ieder evenement verwachten we 1 teamleider (chef de mission) die als aanspreekpunt fungeert. Deze heeft de verantwoordelijkheid voor het door de vereniging beschikbaar gestelde materieel

Iedere deelnemer is lid van het team en dus ook mede aansprakelijk voor het behoud van het materieel van de vereniging. Kosten voor eventuele schade of verlies van deze eigendommen worden dan ook in gelijke verdeeld over elk lid verdeeld.

TOELICHTING EVENEMENTEN

4 april Vechten op de Vecht (P) 11,5km

http://www.sloeproeien.nl/news/vechten-op-de-vecht/

wedstrijd van 11,5 km waar twee damesteams en twee herenteams aan deel kunnen nemen of een mixteam. Indien er meer belangstelling is, kijken we of er nog een boot inzetbaar is. Dit is een leuke wedstrijd om als roeier wedstrijdervaring op te doen.

25 april Voorjaartocht WSV Woudrichem (R)

Alweer voor de derde keer een leuke voorjaarstocht van zo’n 25 km om gezellig met elkaar te roeien. Waar zal de tocht ons dit jaar brengen en met wie zit je in de boot? Halverwege zorgen we voor een lekkere tussenstop en we sluiten de dag af met een lekkere maaltijd in Arkade Een tocht die geschikt is voor iedereen die wil roeien.

4 April- 24 oktober RowAround Scotland 2020 SCRA (P)

De Scottish Coastal Rowing Association organiseert dit jaar ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van de organisatie, een estafette tocht rondom Schotland. De tocht voert van Annan langs alle aan de kust gelegen roeiclubs. De finish ligt in Loch Tummel met afsluitend een groots feest. Je kunt deelnemen en mee roeien met een Schotse groep of met een eigen team afreizen en een deel van de tocht afleggen. Enige roei-ervaring is vereist omdat je meestal op de kustwateren roeit.

5de memorial regatta Rotterdam (P) 16,5km

In 2020 zal voor de 5e maal in successie de 14th of May Memorial Regatta Rotterdam plaatsvinden; een ROEISLOEPENRACE over 16,65 kilometer over de Maas en binnenhavens (Wijn-, Leuve- en Waalhaven) van Rotterdam. Roeiwedstrijd georganiseerd onder auspiciën van de DMRC met medewerking van Korps Mariniers. Voorafgaand aan wedstrijd ceremonie ter herdenking bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940. Roeien voor het goede doel van de DMRC: hulp aan buddy's in nood. Fantastische entourage aan de Admiraliteitskade met eten, drinken en muziek

21-23 mei 2nd Dutch International St. Ayles Skiff Regatta (R/P)

Onze eigen vereniging organiseert voor de tweede keer een internationale regatta op de Maas. De voorpret begint al op donderdag met een toertocht en zgn. Silly Races. Op zaterdag wordt een 2km wedstrijd gehouden. Iedereen kan meedoen maar enige training is niet onverstandig.

31 mei 46e Vogalonga Venetië (Roeiwedstrijd Italië) (R) 32km

Een 32 km lange roei(wedstrijd) over het Canal Grande is een protest tegen de vele vervuilende motervaartuigen die de lagunestad dagelijks teisteren.(de vliegreis om deel te nemen is dus nog wel discutabel ;-) Er nemen zo’n 1500 boten deel aan deze wedstrijd. De ervaringen van roeiers die afgelopen jaar mee hebben gedaan waren zeer positief over dit evenement.

13 juni 14de Kaagrace Warmond (R/P) 15km

De Kaagrace is een sportief en gezellig roei-evenement met start, finish en feest bij de Kaagsociëteit. KWV de Kaag organiseerde in 1999 haar eerste – Leidse – sloepenrace. In 2007 was de tijd rijp voor een grotere race op de Kagerplassen. De Kaagrace kent aparte starts voor Dames en Heren. De sloepen vertrekken met tien tegelijk voor een ronde van 15 km over de Kaag. Iedereen (D/H) roeit dezelfde route. (onder voorbehoud dat St. Ayles Skiffs deel kunnen nemen)

13 juni 2de Haal op Gelijk Harderwijk (R/P) 14km

In 2020 organiseert De Mac de 2e sloepenrace 'Haal-op-gelijk in Harderwijk'! Een spectakelstuk tijdens de Aaltjesdagen van 2020. Zo’n 25 sloepen strijden door enkele malen door de nieuwe Boulevardgracht te varen en een stuk over de Randmeren, het aquaduct en het Veluwemeer te roeien. Dat wordt niet alleen voor de roeiers in de sloepen een prachtige ervaring, want zij hebben nog nooit eerder ruim 50.000 toeschouwers gehad tijdens een wedstrijd.

(ntb) juni Emissievrije roeitocht (R)

Nog niet vastgesteld qua datum en route maar voor de derde keer wordt deze tocht van zo’n 70km geroeid. Klimaatneutraal roeien? Je kunt inschrijven voor een stuk van de tocht of voor de hele reis verdeeld over twee dagen. Organisatie Krijn en Anneke

20 juni Broughty Ferry, Dundee Regatta 2K (R/P)

2km regatta in Schotland. Iets ten noorden van Edinburgh aan de oostkust.

27 juni 3e Slaag op Moojer Moas 18-20km (R/P)

Van Romeinse brug, langs het centrum rond het provinciehuis over de grindgaten en terug. Een mooi stukje Zuid Limburgse natuur. Na de sloeproeiwedstrijd een tocht voor alles wat roeit en aansluitend een Bungee-(sloep)roei wedstrijd.

4 juli 3e Berentocht Sloeproeien (R/P) 17km

De Berentocht is een prachtige uitdagende (deels beschut, deels onbeschut) parcours van ruim 17 kilometer. De start van de 2e Berentocht Sloeproeien 2019 bevindt zich op de Pier Christiaansloot in Delfstrahuizen/ Echtenerbrug. Eerst de zuidoever van de Tsjûkemar volgen naar Echten en Oosterzee, dan om de eilanden Marchjepôle en Tsjûkepôle heen, vervolgens de Vierhuistervaart en later de prachtige rivier de Tjonger op om uiteindelijk op de Pier Christiaansloot vlakbij de terrassen van Hotel Tjongervallei te finishen!

Alle voorzieningen voor een perfect geslaagde dag zijn aanwezig: geweldige terrassen direct aan het water, super verzorgde ROEIERSMAALTIJD, toilet-, kleed- en douchegelegenheid in direct nabijgelegen sanitairgebouw, en nog veel meer!

Het roeitraject is voor een groot deel per fiets te volgen, dus toeschouwers, familie, vrienden en fans zijn natuurlijk ook van harte welkom!

11 en 12 juli Ullapool (10 jubileum) Regatta 2K (R/P)

Het wordt wel het mooiste wedstrijdwater van Schotland genoemd. Ullapool is in ieder geval gelegen aan de prachtige westkust . Dit jaar word took hier een 10 jarig jubileum geviert en daar zijn we voor uitgenodigd. Races van 2km voor Heren/Dames/Mix en Jeugd.

31 juli, 1 en 2 aug Stanford Lough, Skiffiefest Regatta 2k (R/P)

Skiffie Festival 2k regatta, georganiseerd door onze vrienden uit Ierland die zeer gastvrij zijn.

Er wordt veel georganiseerd rondom de regatta, dus zeker de oversteek waard.

29 aug 3e slag om Willemstad (R/P) 12km

De afgelopen jaren vonden de deelnemers aan deze race het een zeer geslaagd evenement. Zowel voor beginnende als gevorderde roeiers waarbij er op groot water gevaren wordt.

5 sept 33e Great River Race Londen (R-P) 33km

Eens moet je als roeier deze ervaring meemaken, dus als je nu niet gaat moet hij op je bucketlist! Zowel voor het leveren van een sportieve prestatie als een wat recreatievere tocht. Enige training is wel vereist voor de 33km die je moet roeien. Maar dan ben je ook zo’n 31 bruggen gepasseerd.

19 sept Veerse Meer Sloepenrace (R/P) 18km

September kan wel eens zorgen voor een stevige golfslag tijdens deze race op open water. Een sportieve uitdaging.

19 sept Castle to Crane River Clyde 13 miles (P)

Dit evenement groeit uit tot de wedstrijd waar de meeste St. Ayles Skiffs te vinden zijn. Je start bij de riviermonding en roeit bij opkomend tij richting Glascow. De Schotten weten feestjes te bouwen dus de afterparty zal zeker gezellig worden. Enige training is wel vereist.

24 oktober Herfsttocht WSV Woudrichem (R)

Afgelopen jaar roeiden we de Waal af van Wamel tot Woudrichem. Wie weet wat we nu op het programma hebben staan? Meedoen is vooral gezellig samen roeien! Nadien een geweldige maaltijd op Arkade.

12 december Serious Request WSV Woudrichem (R)

Jaarlijks sluiten we het jaar af met een rondje Altena, 65km roeien in estafette verband. Geschikt voor iedereen die wil roeien. En we zoeken wederom een goed doel.

90 keer bekeken

Adres Arkade:
Schapendam 5
4285 XB Woudrichem

Tel: 06-10701762

havenmeester@wsv-woudrichem.nl