20 maart - Nationale Opschoondag - Doe mee!

Rivieroevers Afgedamde Maas en terrein WSV opruimen

Sinds jaar en dag worden onze rivieren vervuild met afval afkomstig van bedrijven en consumenten. Door individuele inwoners of in georganiseerd verband wordt inmiddels ook veel opgeruimd. Een bekende ‘opruimer’ is Jos Korthout van ‘Vrienden van het Woerkums strandje’. Hij loopt en fietst dagelijks zijn rondje om zwerfafval op te ruimen. Dit probleem moet natuurlijk eigenlijk bij de bron worden aangepakt.

Laatst hadden we te maken met een periode van hoogwater. Ook dan blijft veel afval achter op de oevers, ook dat moet worden opgeruimd om te voorkomen dat dit afval weer terugkomt in de rivier en naar zee stroomt.

Zaterdag 20 maart, nodigen we je van harte uit om mee te doen aan de Nationale Opschoondag van Nederland Schoon. De watersportvereniging doet hieraan mee. Naast het terrein van de WSV ruimen we ook aan de oevers op aan de overkant. We genieten namelijk ook alle dagen van het jaar van al het moois aan de overkant van de Maas. Voor deze gelegenheid vaart de veerman van Loevestein je gratis heen en weer. Je vuilniszak is je ticket. Anders…. heen motte betale en weer weer…

De initiatiefnemers van deze actie raakten geïnspireerd door het verhaal van Merijn Tinga: de plastic soup surfer. Op dit moment onderzoeken we dan ook of we een bestemming kunnen geven aan het opgehaalde plastic, door het bijvoorbeeld om te laten smelten tot een supboard. We houden jullie op de hoogte of dit lukt, zo niet … dan gaan we voor 2022 en nodigen we Merijn uit om ons extra te inspireren!

WANNEER: Zaterdag 20 maart 2021 van 9.30-16.00 uur. Je kunt ieder moment van de dag aan- of afhaken. Je hoeft niet persé de hele dag mee op te ruimen. Alle hulp is welkom dus ook niet-leden.

WAAR: Verzamelen bij de Arkade van de WSV.

HOE: Corona Proof samen of in gezinsverband. De gemeente Altena zorgt voor: Prikstokken, vuilniszakken, handschoenen, ringen voor de vuilniszak en hesjes.

AANMELDEN: In verband met het bestellen van materialen is aanmelden handig. Je kunt dat doen bij Anja de Koning, telefonisch 06-42656495, bellen, appen, sms, kijk maar wat handig is. Of mailen naar anja4285@gmail.com.

Spontane lopers zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Tips: Binnen de paarse vakken gaan we opruimen.

91 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Trekker en hellingkar te koop